Kaart materiaal
Al vanaf de 2e eeuw hield men zich bezig met het maken van geografische kaarten. Pas in de 16e eeuw werden de eerste atlassen met de hand getekend.
In onze moderne ‘schermpjescultuur’ kan iedereen met een smartphone een positiebepaling doen met een nauwkeurigheid tot ca. 10 meter. Echtelijke ruzies over kaartlezen behoren tot het verleden. Daarentegen kan je partner 24 uur per dag zien waar je uithangt.
Met applicaties gebaseerd op Google Earth, OpenStreetMap , Mapquest en soortgelijke kunnen we tot in detail inzoomen op een locatie en met behulp van maplayers en markers voor ons relevantie informatie bekijken. Kaartlezen is interactief geworden.
Inmiddels wordt er zelfs al geëxperimenteerd met live satellietbeeld. Een soort Google Maps maar dan in realtime. Cool of creepy?
Vlissingen onder de grond
Zolang de gemeente te kampen heeft met bezuinigingen en tekorten en het leuker vindt om uit het krappe budget een standbeeld van een Playmobil figuur met smurfenblauw jasje en ogenschijnlijk te strakke broek te bekostigen, zal het gangenstelsel onder de boulevard en Coosje Buskenstraat nog wel geheim blijven voor het publiek. De laatste beelden stammen uit 1981.
Meer beeldmateriaal is te vinden op de site van het gemeentearchief
Vlissingen boven de grond
Openbaar vervoer routes
Fietsroutes
Winkelgebied binnenstad
Zeekaart
GeoWeb Provincie Zeeland
Via de online kaart applicatie van Provincie Zeeland zijn actuele en historische gegevens te bekijken.Door het gebruik van lagen zijn grenzen, leidingen, energie en milieugegevens zichtbaar te maken.
Op de achtergrond een voorbeeld van de kadastrale kaart van 1832 geprojecteerd op de huidige kaart van de stad.